woensdag 25 juli 2012

Lughnasadh-viering Castlefest 2-5 aug.

Zoals ieder jaar is dit een van de grootste publieke pagan festivals die er in Nederland gehouden worden. Met op zaterdag de rituele verbranding van een wickerman. Dit jaar de Wickergaia.
Neem een klein offertje mee als dank voor de nieuwe oogst of een mooie spreuk of wens en leg deze in de wickergaia om ritueel te verbranden.


Er is veel muziek, gezelligheid, heerlijk eten en een markt. De roaming ravens organiseren ieder jaar weer allerlei paganistische activiteiten op het terrein van de Heidense bende. De drumcirkel is een echte aanrader om bij te zijn of mee te doen.


 Veel bezoekers zijn het hele jaar bezig met het creĆ«ren van de prachtigste kostuums in Gothic stijl, Victoriaanse jurken of Steampunk.Er is dus veel te zien, maar ook te doen: boogschieten, re-enactment etc.

Zie hier nog meer informatie: www.castlefest.com


Lughnasadh/Lammas

Lughnasadh is de viering van het binnen halen van de eerste oogst.
Lugh is een populaire keltische zonnegod die vereerd wordt tijdens de eerste oogst aan het begin van augustus.
Lammas betekend feest van het brood.
Het is de tijd om de vruchten van het licht te oogsten. De zomer is bijna voorbij, de dagen worden allengs korter en de tijd van de herfst breekt weer aan.
Het eerste oogsfeest is een tijd van overvloed, genieten en dankbaar zijn voor een goede oogst. 
Zowel de oogst van het veld als de geestelijke oogst van het innerlijk.
Over een poosje is het weer tijd voor Mabon, het 2e oogstfeest waarbij we de oogst gaan opslaan en inmaken voor de lange winter die komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten