woensdag 21 mei 2014

Recensie - Prinses van Zonnespel

De spellen van Zonnespel zijn coöperatieve spellen waarin je samen speelt.
Vandaag probeerden wij het spel Prinses uit. Wij houden zelf erg van creatieve oplossingen verzinnen en dit spel geeft daarvoor alle ruimte.De prinses slaapt al 100 jaar en wij moeten haar wakker maken voordat het donker wordt. Voordat we bij de slapende prinses komen zijn er allerlei obstakels, zoals een donkere tunnel en een grote hond.
We wandelen met onze puntmutsen zoals mijn dochter de pionnen noemt zoveel stappen over het speelbord als we gegooid hebben met de dobbelsteen en mogen als we in het bos komen een kaartje omdraaien die ons misschien kan helpen bij het eerste obstakel: de slotgracht. We draaien een paard om. "Het paard kan zwemmen!" roept mijn dochter van 4. We steken de slotgracht over.
Soms vinden we kaartjes met voorwerpen in de bergen, tussen de korenbundels of in het dorp die we niet kunnen gebruiken en soms komen we terecht op een maan en wordt het langzaam donkerder bij het kasteel.
Maar uiteindelijk weten we met een beetje geluk en veel fantasie de prinses uit haar slaap te bevrijden.

Het spel heeft nog extra kaartjes met voorwerpen, extra kaartjes met personen voor speciale ontmoetingen die in de spelregels worden uitgelegd en er zijn lege kaartjes om zelfbedachte voorwerpen op te tekenen.

Het spel valt bij ons in de smaak en is vol enthousiasme en fantasie gespeeld, de extra kaartjes en de mogelijkheid het spel uit te breiden met zelfbedachte voorwerpen, vind ik ook een groot pluspunt!

Zonnespel koop je hier: klik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten