vrijdag 11 december 2015

Window drawings

Raamtekeningen, je ziet ze steeds meer verschijnen op etalageruiten, maar ook op ramen van huizen.
De tekeningen zijn sfeervol en makkelijk weer te verwijderen. Zelf heb ik een voorliefde voor de tekeningen in wit. Wij maken ieder feest/seizoen een nieuwe tekening op het raam.
 


Sint Maarten





Winter

Op onze pinterestpagina verzamel ik foto's van window drawings. Dus zoek je inspiratie? Kijk dan vooral even tussen de mooie plaatjes: https://www.pinterest.com/uilenelf/window-drawings/

De tekeningen kun je maken door een plaat uit te printen, op het raam te plakken en daarna over te trekken. Je kunt ook een mooie plaat printen en natekenen op het raam. Letters in spiegelbeeld plak je op de buitenkant van het raam. Wees creatief.
Ik vind zelf natekenen erg leuk om te doen en zo wordt het meteen origineel!

Laat een hoekje vrij voor de kinderen om hun eigen aanvulling te doen op de tekening.

Welke raamstiften zijn nu het best?

Inmiddels hebben wij diverse soorten geprobeerd in de opvang, hieronder onze ervaringen:

Crayola, verschillende kleuren: Dunne stift, onduidelijke kleuren, bijna niet te zien op het raam, makkelijk te verwijderen.

Edding 4095, snel leeg, je moet regelmatig pompen om iets uit de stift te krijgen, goed te zien op het raam, makkelijk te verwijderen.

Edding 16 window fun, pakje met verschillende kleuren: Geen wit, erg dik en vet, makkelijk aan te brengen, duidelijk zichtbaar op het raam, kost wat moeite om te verwijderen.

Playcolor, doosje met verschillende kleuren: Wel wit, makkelijk aan te brengen, niet zo dik en vet als de Edding Window fun, duidelijk zichtbaar op het raam, makkelijk te verwijderen.

De laatste zijn onze favoriet en verkoop ik zelf in de winkel, omdat we zo enthousiast over dit merk zijn komen er ook meer kleuren en andere soorten stiften binnen: http://www.uilenelf.nl/90-materialen

Wat zijn jullie favoriete raamstiften?





 
Veel tekenplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten