donderdag 29 mei 2014

Boeken lezen - vanaf 4 jaar

Vanaf 4 jaar

Vorige week stuitten we op een juweeltje. Het ongelooflijke verhaal van de megagrote peer
Een leuk boek verdeeld in 10 hoofdstukken met mysterieuze en vindingrijke wendingen. Vrolijke platen en een niet te lang verhaal. Erg leuk om voor te lezen, we lazen hem in 1x uit.

Heerlijke verhalen over de creatieve oplossingen die opa Pettson en zijn kat Findus verzinnen op allerlei malle problemen. Mooie platen vol gekke details en een echt verhaal bij de platen voor kleuters. Eigenlijk zijn alle boeken over Petsson & Findus aan te raden. Ouderwets gezellig.
De dwergjes van Tuil. Verhaaltjes van een paar pagina's lang met hier en daar een plaatje.
De dwergjes van Tuil woonden op de hei. Het waren er niet twee of vijf, maar wel honderd, een heel dwergenvolk bij elkaar. Als de hei bloeide, riepen ze: 'Paars, paars, mooi paars!' en ze knepen de honing uit de paarse bloemetjes, want de dwergjes van Tuil waren dol op honing.

 Stap maar op mijn bezemsteel, een mooi rijmend prentenboek, een van onze favorieten. Bekijk de film ook eens!


De Gruffalo, ook al zo'n topboek voor de kleintjes. Bijdehand boekje op rijm, die heel prettig voorlezen is. En ook hier is een film van gemaakt, die de moeite van het kijken dubbel en dwars waard is.

Charlotte Dematons maakt prachtige tekeningen, maar dit boek vinden wij het mooist. Ingedeeld op provincie en seizoen, staan er herkenbare dingen en leerzame dingen in getekend. Zoek naar Nederlandse liedjes op iedere pagina, pak hem erbij als je iets over geschiedenis wilt vertellen en denk je alles te hebben gezien en gevonden? Koop dan het boek 1000 dingen over Nederland, waar bijna alles wat in Nederland staat wordt verklapt.


 Een boekje geillustreerd door Peter Reynolds. Hij is engels, maar zo te vertalen. En dit is echt een pareltje. Op een dag was je mijn baby, ik telde al je vingertjes en gaf een kus op ieder ervan. Het gaat door totdat het meisje zelf oma is geworden. Echt een tranentrekker, mooi!
Dan mag deze Peter Reynolds ook zeker niet ontbreken. Een prachtig boekje met mooie tekeningen over een jongetje die op reis gaat. Eerst kroop hij op handen en knieen en toen wandelde hij verder op zijn 2 benen. Volgt hij het betreden pad of gaat hij zijn eigen unieke pad volgen?Voor ons het fijnste boek van Lobel, maar Kikker en Pad worden hier ook graag gelezen. Korte verhaaltjes op rijm met een fantasievolle kijk op dagelijkse zaken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten