woensdag 28 mei 2014

Pannenkoekentaart

En toen was het de laatste dag voor 2 van onze gastkindjes. Iedere week eten we een keer pannenkoeken tijdens de lunch met de meiden, ze zijn er dol op. Daarom besloten we een pannenkoekentaart te maken als afscheid, net als in het boek Pannenkoekentaart van Nordqvist.


Wij zijn dol op dit eerste boek waarin je kennismaakt met Pettson & Findus. Een heerlijk kabbelend verhaaltje waarin allerlei dingen gebeuren, waardoor het maken van een pannenkoekentaart nogal lang duurt. Sfeervol en gezellig voorlezen.

Bij ons ging het maken van de pannenkoekentaart wat sneller dan bij Pettson & Findus. Het is heel makkelijk. Je maakt gewoon de pannenkoeken zoals je gewend bent en stapelt ze op. Tussen iedere laag smeer je jam of room of leg je plakjes fruit. Je kunt hem ook hartig maken met tonijnsalade er tussen. Wees creatief.


Ik bakte pannenkoeken met kaas en de kinderen hadden frambozenjam (zonder suiker) uitgezocht om er tussen te doen. Mijn pannenkoeken maak ik biologisch en met een verhouding geitenmelk/water en liefst met zo min mogelijk of geen tarwe. We hebben een hele poos rijstmelk gebruikt, maar vonden de smaak hierdoor toch minder.

 

 Je hebt nodig:
300 gram meel
3 eieren
0.5 liter geitenmelk
0.1 liter water
Geraspte kaas
Vulling
(Alle ingredienten biologisch)

Bak de pannenkoeken met kaas op gematigd vuur, leg er 1 op een groot bord en smeer of leg de vulling erop, terwijl je de volgende pannenkoek bak. Leg deze bovenop de vulling. Top de laatste met vruchtjes of room.
 
Eet smakelijk.

Het boek Pannenkoekentaart koop je hier.
Over onze kleinschalige opvang in Haarlem: de Houtkabouters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten