dinsdag 26 augustus 2014

Spellen voor kleuters

Vanaf een jaar of 4 beginnen kinderen het leuk te vinden spellen te spelen en kunnen ze de regels goed volgen. Maar wat zijn nu leuke spellen die de moeite waard zijn van het aanschaffen?

Wij hebben daarom rondgevraagd en zelf een heleboel spellen uitgeprobeerd. Waarvan hieronder een overzicht:

Story cubes
Een leuk spel waarbij je verhalen moet verzinnen aan de hand van de plaatjes op de dobbelstenen. Gooi er 3 of 5 of allemaal en fantaseren maar!


Mijn eerste doolhof
Een leuk spel om samen te spelen, want ook een volwassene moet goed kijken wat hij doet als hij een kaartje verschuift om een pad vrij te maken!
Wie heeft het gedaan?
Een memoriespel, waarbij je op zoek gaat naar de persoon die de ring heeft gestolen voordat de klok 12 uur slaat!


Weetjes kwartet Menselijk lichaam

Leerzaam kwartet die duidelijk is voor de kinderen, met plaatjes onder aan elke kaart van de missende kaarten. Veel verschillende thema's verkrijgbaar.

Dierenvrienden

Een aanrader volgens velen, wij vonden het zelf veel te simpel voor een kleuter, meer iets voor peuters die het al leuk vinden om een spel te doen en die een beetje focus kunnen houden.
Carcassonne junior

Eenvoudige versie van Carcassonne waarbij je wegen aanlegt waarop je zodra ze af zijn 1 van je kinderen neer mag zetten. Het bouwen van de wegen en het neerzetten van de popjes is al plezier genoeg zonder het spelaspect van je poppetjes zo snel mogelijk kwijt raken.Run, run as fast as you can!

Vrolijk spel van goede kwaliteit. Rennen maar! Voordat iemand een hap uit je koekeman neemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten