vrijdag 19 juni 2015

Faerie cakes

Of elfenkoekjes

Als je iets uit de natuur wegneemt, kun je moeder aarde bedanken, zo sta je stil bij haar overvloed. Wat ook erg leuk is, is het maken van faerie cakes, kleine koekjes van brooddeegklei met kruiden, glitter of voedingskleurstof die je versiert met een steentje of rozenknopje. Helemaal biologisch afbreekbaar!

Het recept voor brooddeegklei:
3 kopjes bloem
1 kopje zout
1¼ kopje water
1 theelepel olie


Zet de oven op 100° C en doe meteen het deeg in de oven. (dus niet voorverwarmen)
Laat het brooddeeg 1 uur op deze temperatuur bakken en dan nog 1 uur op 150° C. Controleer of het deeg klaar is.
Het is de bedoeling dat het echt hard wordt, dus als je er op drukt of in knijpt en hard aanvoelt, dan is het deeg klaar.
Laat het goed afkoelen.
 

Kinderen vinden het heerlijk om samen de koekjes te bakken en ze daarna als kadootje in de natuur achter te laten. ik plukte vorig jaar samen met de meiden gras voor onze Lughnasadh graspopjes en we lieten samen de koekjes achter als dank. De zak moest helemaal leeg, met als resultaat een veld vol elfenkoekjes.

Je kunt er een liedje bij zingen of een verhaal over elfjes vertellen. Dan wordt het een plezierige wandeltocht vol fantasie en magie. Zolang de essentie van het verhaal maar is dat je niet zomaar iets uit de natuur kunt wegnemen en het besef hoe rijk we zijn met alle gaven van moeder aarde.


Seedbombs zijn een prachtig alternatief: http://www.sfeer-en-magie.nl/zonnige-zomer/3310-seedbombs-in-eco-katoenen-zakje.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten