woensdag 21 oktober 2015

Herfstige hapjes


Wij zijn deze week heerlijke herfstig aan het bakken en koken. We plukten een mooie pompoen op onze stadsakker, waar ook dit prachtige oogstmandala is gemaakt en maakten er pompoensoep van.

Pompoensoep:

Nodig:
1 pompoen
1 wortel
2 uien
1 liter bouillon
1 bakje slagroom
zout 
peper
kerrie
 
Snij de pompoen, wortel en uien in stukken. Kook dit een kwartier in de bouillon.
Doe de slagroom erbij en zet de staafmixer er in. Pureer tot het 1 mooi geheel is.
Voeg naar smaak, zout, peper en kerrie toe.

Honingcake:

Dit is het recept wat we 1 keer maakten en nu altijd maken. :D Het is een heerlijk cake/taart/muffin recept waarvan je bloedsuikerspiegel niet gek gaat doen. Dus geen stuiterkinderen! :D

Nodig:
250 gram speltmeel (of bloem)
80 gram kokosbloesemsuiker
5/6 eetlepels honing
4 eieren
150 gram roomboter
50 ml geitenmelk
1 theelepel baksoda

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter en honing samen in een pannetje.
Meng ondertussen de andere ingrediƫnten in een kom.
Het is handig de kokosbloesemsuiker en de melk en de eieren eerst te mengen zodat de suiker goed kan oplossen. Anders krijg je korreltjes suiker in je beslag.
Zodra de boter en honing gesmolten zijn voeg je dit ook toe.
Vul een cakevorm, taartvorm of muffinvorm met het beslag.
Ze de gevulde vorm 40 minuten in de voorverwarmde oven

Variatie citroencake:
Voeg geraspte schil van 1 citroen toe (rasp niet het wit onder de schil me, dat is te bitter)
Voeg het sap van de citroen toe.

Smullen maar!

(De leuke herfstige bakvormen zijn van Pavonidea, de mokken komen van een sociale werkplaats en zijn met de hand gemaakt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten